Beschermingsbewind


Voor (dementerende) ouderen

Zorgen over uw naaste als gevolg van dementie?

Er komt een moment dat iemand die lijdt aan dementie, zijn of haar financiën niet meer zelfstandig kan regelen. Beschermingsbewind kan u hierbij de oplossing bieden.

Iemand met dementie verliest geleidelijk de grip op zijn of haar wereld. Op een zeker moment kan het voorkomen dat iemand niet meer wilsbekwaam is. Dit is het moment dat iemand zijn situatie en de gevolgen van eigen handelingen of beslissingen niet meer kan begrijpen. Ook is het steeds lastiger om voor zichzelf op te komen.

Om de rechten te beschermen van iemand die niet meer financieel zelfstandig is, dienen de zaken op een discrete en goede manier worden overgenomen. Beschermingsbewind kan hierbij helpen. De kantonrechter zorgt voor benoeming en controleert jaarlijks de werkzaamheden van de beschermingsbewindvoerder.

Is je naaste wilsonbekwaam en is er geen levenstestament, dan biedt beschermingsbewind financiële hulp en rust.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid voor beschermingsbewindvoering, dan plan ik graag een gesprek met u in om uw vragen te beantwoorden.

Om direct een afspraak in te plannen kunt u me bellen om een afspraak te maken of via de contactpagina kunt u me een verzoek sturen.