Beschermingsbewind goed geregeld

 

Voor (dementerende) ouderen

Zorgen over uw naaste als gevolg van dementie?

Er komt een moment dat iemand die lijdt aan dementie, zijn of haar financiën niet meer zelfstandig kan regelen. Beschermingsbewind kan u hierbij de oplossing bieden.

Iemand met dementie verliest geleidelijk de grip op zijn of haar wereld. Op een zeker moment kan het voorkomen dat iemand niet meer wilsbekwaam is. Dit is het moment dat iemand zijn situatie en de gevolgen van eigen handelingen of beslissingen niet meer kan begrijpen. Ook is het steeds lastiger om voor zichzelf op te komen.

Om de rechten te beschermen van iemand die niet meer financieel zelfstandig is, dienen de zaken op een discrete en goede manier worden overgenomen. Beschermingsbewind kan hierbij helpen. De kantonrechter zorgt voor benoeming en controleert jaarlijks de werkzaamheden van de beschermingsbewindvoerder.

Is je naaste wilsonbekwaam en is er geen levenstestament, dan biedt beschermingsbewind financiële hulp en rust.

 

Voor iemand met een beperking

De zorg die deze bevolkingsgroep nodig heeft, wordt grotendeels geregeld door de overheid. Maar hoe zit het met de zorg voor hun financiële zaken?

Familieleden van mensen met een beperking leven met de zorg. Een veelgestelde vraag is: "Wat gebeurt er als wij er niet meer zijn om voor onze zoon of dochter, broer of zus te zorgen?"

Naast alle andere zorgtaken is het een hele verantwoordelijkheid om ook de geldzaken te beheren. Met bewindvoering is het een fijne en geruststellende gedachte dat de geldzaken goed en duidelijk zijn geregeld. Wederzijds vertrouwen is de basis om u hierbij goed te helpen.

 

Bij problematische schulden

Bent u het overzicht kwijt en nemen uw schulden toe, dan is de kans groot dat u slapeloze nachten heeft omdat u niet meer weet hoe u de eindjes aan elkaar kunt knopen.

U bent niet alleen, helaas overkomt dit veel mensen. Uit onderzoek blijkt dat geldzorgen een slechte invloed hebben op uw gezondheid en sociale ontwikkeling.

Met behulp van beschermingsbewind helpen we u om de controle terug te krijgen.

Samen met u breng ik de situatie in kaart. We bespreken samen uw persoonlijke situatie en ik leg u uit wat ik voor u kan betekenen. Het is erg belangrijk om de verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Indien u het prettig vindt, kunt u vragen of een familielid, kennis of hulpverlener bij het gesprek aanwezig is.

Pas als er wederzijds vertrouwen is in een goede samenwerking, gaan we samen verder.

 

Voor mensen met psychiatrische problematiek

Een gevoel van rust en veiligheid is van groot belang bij deze doelgroep. Filon Financiële Zorg zoekt met bewind actief de samenwerking op met maatschappelijk werkers en zorgverleners. Dit doen we door intensief samen te werken waarbij het belang van de cliënt centraal staat.

Filon Financiële Zorg overlegt graag met zorgverleners over de juiste koers over een breed scala van onderwerpen, bijvoorbeeld, financieel, wonen, werken, dagbesteding, begeleiding naar UWV en nog veel meer. "Samenwerken" is het sleutelwoord.

Het welzijn van mensen met psychiatrische problematiek staat voorop.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheid voor beschermingsbewindvoering, dan plan ik graag een gesprek met u in om uw vragen te beantwoorden.

 

Filon, de weg naar financiele gemoedsrust